Pogovor z Ano Roš

Vabljeni v četrtek, 18. maja, ob 19. uri v skedenj Škrabčeve domačije na besedno pogostitev z življenjskimi specialitetami chefinje Ane Roš, pri strežbi ji bo asistirala televizijska urednica in voditeljica Marjana Grčman.
Izšolana diplomatka, ki ji govorica teče v šestih tujih jezikih – poleg domačega kobariškega in knjižne slovenščine. Samouka chefinja ima v svoji ekipi Hiše Franko, Pekarne Ana in pop up bistrojem kar 70 zaposlenih z vseh koncev sveta, svoje sovaščane je naredila za sosede ikonske restavracije. Drobne rastlinice izpod Matajurja in sir s tolminskih planin spreminja v elitne hode. Kako združuje strogo odgovornost pri delu s spontano kreativnostjo, bi znala povedati njena ekipa. Kako se njena zavzetost ujame z okoljem, sproti sporoča sama. Njena sporočila so neposredna, ostra, če je potrebno, in prizadeta, kadar se na njene uspehe usujejo žaljivke in omalovaževanje. Nikoli ne olepšuje. Legendarna je njena kolumna za Dnevnik iz let, ko je šele začenjala uspešno pot in opisala silvestrov večer v prazni restavraciji, kjer je ob polnih zalogah in okrašenih mizah okrepljeno osebje pričakovalo goste … ki jih ni in ni bilo.
Na lansko silvestrovo in svoj petdeseti rojstni dan si je Ana Roš pripisala priimek Stojan. Na življenjski prelomnici je strmi vzpon razprla proti bogatemu zorenju. Njene zamisli vzhajajo kot kruh v pekarni, ki jo je istega dne odprla v Ljubljani.
Njena priznanja in nazive beležijo najpomembnejši mediji na svetu in na spletu. V našem skednju se bo svetovljanka iz vasi Staro selo predstavila bolj osebno in neposredno.

Datum

18.05.2023
Expired!

Ura

19:00 - 21:00

Lokacija

Škrabčeva domačija
Škrabčeva domačija

Organizer

Škrabčeva domačija
Website
https://www.skrabceva-domacija.com/