Image Alt

Čebelarstvo

Društvo ljubiteljev čebel APIS Ribnica

Društvo je leta 2005 praznovalo 100-letnico obstoja. Spada v regijsko Čebelarsko zvezo Petra Pavla Glavarja in je eno največjih društev pod okriljem Čebelarske zveze Slovenije. Zaobjema občine Ribnica, Sodražica in Loški Potok ter šteje 102 člana. Čebelarski dom si je društvo postavilo leta 2011. Tu potekajo vsa izobraževanja, čebelarske razstave in ostale aktivnosti društva, prostor pa upravljalci dajejo v najem tudi za organizacijo zaključenih srečanj, praznovanj, družabnih večerov ipd.

INFORMACIJE :
Dolenji Lazi 52a, Ribnica
drustvo@drustvo-apis.si

Družinsko čebelarstvo Kojek

Čebelarjenje velja za eno najbolj tveganih kmetijskih dejavnosti, saj na sezono vpliva množica dejavnikov. Družinsko čebelarstvo Kojek se z več kot 50-letno tradicijo pridelovanja medu in izdelovanja medenih pijač uvršča v sam vrh slovenskih čebelarjev.

Preberi več

Štiričlanska družina Kojek je doma v Hrovači, majhni idilični vasici v neposredni bližini Ribnice. Čebelnjake imajo doma v Hrovači ter na obronku nedotaknjenega Kočevskega roga. Poleg tega vozijo čebele s prevoznim čebelnjakom na pašo povsod po Sloveniji. Zaradi kakovostnih izdelkov sodijo v skupino proizvajalcev Kočevskega gozdnega medu, blagovne znamke, ki ima evropsko registracijo zaščitene označbe porekla. Prav posebna članica družine Kojek je mama Barbara Kojek, ki je ena izmed štirih priznanih čebelark mojstric v Sloveniji. Skupaj z možem Boštjanom oskrbujeta 180 čebeljih družin, kar je več kot deset milijonov čebel. Izdelujejo izvrsten med, najbolj pa znani so po medenih pijačah: medici, medenem likerju, medenem žganju in peneči medici, ki je kraljica njihovih izdelkov.

Oglejte si njihovo medeno klet, kjer zorijo njihovi izdelki, ter okušajte bogastvo slovenskega medu in medenih pijač. Ob strokovno vodeni degustaciji spoznajte, kako družina Kojek čebelari ter kakšen je postopek pridelave medu in izdelave medenih pijač. Na željo gosta organizirajo tudi piknike, rojstne dneve, praznovanja ipd.

So certificirani ponudniki čebelarskega turizma.

INFORMACIJE:
Hrovača 58, Ribnica
+386(0)31 655 986
cebelica.kojek@gmail.com
www.cebelica-kojek.si

Čebelarstvo Lesar Franc

Ponudba: lipov, hojev, kostanjev, akacijev, gozdni med.

INFORMACIJE:
Slatnik 14, Ribnica
+386 (0)41 527 372

Čebelarstvo Jože Škulj

Ponudba: lipov, hojev, gozdni, kostanjev med.

INFORMACIJE:
Hudi Konec 8, Ortnek
+386 (0)41 368 115