Image Alt

Aktivno

Pohodništvo

Začutite pristen stik z naravo in odkrivajte prelepe ribniške kotičke.

Poleg izjemne in dobro označene Ribniške planinske poti, je v Ribnici in njeni okolici na voljo veliko pohodnih poti, ki vodijo do razglednih točk, naravnih biserov in srednjeveških gradov. Odpravite se s pomočjo knjižice pohodnih poti, kjer vas ob prehojenih poteh čaka privlačna nagrada, lahko pa se pridružite tudi vodenim turam za večje skupine v okviru Planinske zveze Slovenije.

Kolesarjenje

ribniško - poti

Izberite svojo najljubšo kolesarsko pot v Ribnici, ki vas vodi po kraški pokrajini, gozdnih poteh ali mimo prikupnih vasic.

Izposodite si mestno ali gorsko kolo pri ponudnikih in pričnite z raziskovanjem.

Vodne aktivnosti

Ribolov

Za vse ljubitelje ribištva v neokrnjeni naravi. Ribnica in njena okolica ponujata ljubiteljem ribarjenja kar nekaj zanimivih točk. Ribiška družina Ribnica upravlja s šestimi revirji, ki dajejo življenjski prostor različnim vrstam rib.

Sezona ribolovnega turizma je odprta od 1. junija do 1. oktobra, od 9. do 17. ure z urejeno in plačano ribolovno dovolilnico.

www.ribiska-druzina-ribnica.com

Ostale športne aktivnosti

Paintball, najem opreme, supanje in še več. Podajte se v različne športne dogodivščine ter sami ali s prijatelji preživite aktivno popoldne ali kar cel dan.

ZIMSKE AKTIVNOSTI

Uživajte na smučeh ali drsalkah, ustvarjajte božične smrečice in praznične voščilnice, uživajte v drsanju s svojimi otroki, oglejte si božično-novoletni sejem v ribniškem gradu ter uživajte ob poslušanju božične glasbe.

Reka Ribnica, pogled proti Založju