Image Alt

Aktivno

Okolica Ribnice vabi v naravo. Svoj čas preživite aktivno in kakovostno.

Pohodništvo

Začutite pristen stik z naravo in odkrivajte prelepe ribniške kotičke.

Poleg izjemne in dobro označene Ribniške planinske poti, je v Ribnici in njeni okolici na voljo veliko pohodnih poti, ki vodijo do razglednih točk, naravnih biserov in srednjeveških gradov. Odpravite se s pomočjo knjižice pohodnih poti, kjer vas ob prehojenih poteh čaka privlačna nagrada, lahko pa se pridružite tudi vodenim turam za večje skupine v okviru Planinske zveze Slovenije.

Kolesarjenje

Potepajte se po Ribnici in okolici s kolesom.

Izposodite si kolo ter se popeljite po Ribniški dolini. Za navdušene kolesarje imamo pripravljeno tudi zbirko kolesarskih poti.

Aktivnosti v Ribnici za vsakogar

Jahanje, ribolov na čudovitih rekah ali adrenalinski Paintball ter še več. V Ribnici preženite dolgčas in se podajte v aktivnosti, ki ste si jih vedno želeli doživeti.

Ribolov

Za vse ljubitelje ribištva v neokrnjeni naravi. Ribnica in njena okolica ponujata ljubiteljem ribarjenja kar nekaj zanimivih točk. Ribiška družina Ribnica upravlja s šestimi revirji, ki dajejo življenjski prostor različnim vrstam rib.

Sezona ribolovnega turizma je odprta od 1. junija do 1. oktobra, od 9. do 17. ure z urejeno in plačano ribolovno dovolilnico.

www.ribiska-druzina-ribnica.com

Ostale športne aktivnosti

Paintball, najem opreme, supanje in še več. Podajte se v različne športne dogodivščine ter sami ali s prijatelji preživite aktivno popoldne ali kar cel dan.

Zima v Ribnici in okolici

Ribnico in njeno okolico lahko doživite prav v vseh letnih časih, tudi pozimi, ko zasnežena
pokrajina vabi v naravo. Ob zadostni snežni podlagi so na voljo tudi nekatere zimske
aktivnosti. Odločite se raziskati naš kraj, ko je le-ta odet v snežno odejo, smučati na
smučišču nedaleč od Ribnice, teči na smučeh ter izkusiti svoje znanje drsanja.
V Ribnici so lahko okoliški hribi čudovit prostor za zimsko doživetje.

Zima v Ribnici je res nekaj posebnega

Uživajte na smučeh ali drsalkah, ustvarjajte božične smrečice in praznične voščilnice, uživajte v drsanju s svojimi otroki, oglejte si božično-novoletni sejem v ribniškem gradu ter uživajte ob poslušanju božične glasbe.

Reka Ribnica, pogled proti Založju