Image Alt

Zima v Ribnici

Drsališče Ribnica

Ledena dežela, ki je na parkirišču Rokodelskega centra Ribnica, obratuje čez teden med 12. in 21. uro, med vikendi in prazniki pa od 10. do 21. ure.

Pokrito drsališče nudi obiskovalcem izposojo drsalk, pingvinov za začetnike ter kulinarično ponudbo. Drsali boste lahko vse do 9. februarja 2022.

Lepo vabljeni na nepozabno doživetje.

Dodatne informacije:
+386 (0)1 8361 104
info@turizem.ribnica.si

Zimski sprehodi in pohodi

Pozimi je zrak veliko boljši in kvalitetnejši kot poleti, zato so zimski sprehodi zelo priporočljivi za obisk gora in planin, kjer se lahko naužijete dobrega zraka. Za vse tiste, ki ne radi smučate ali drsate so v Ribnici in njeni okolici na voljo številne možnosti za spokojne zimske sprehode in pohode.
Ribniški grad z okolico je pozimi, odet v snežno odejo in praznično okrasitev, naravnost čudovit. Oglejte si zgodovinsko pomemben grad iz zimskega stališča, sprehodite se po središču Ribnice, obiščite Rokodelski center ter se v kakšni izmed ribniških gostiln primerno okrepčajte.

Preberi več

Vzpon do cerkve sv. Ane na Mali gori je pohodniška tura, ki jo ne smete zamuditi. Na pot se je potrebno odpraviti s primerno pohodniško opremo in obutvijo, saj je pot pozimi precej zahtevna. Planinsko društvo Ribnica vsako leto v mesecu januarju organizira voden pohod do sv. Ane, kjer se s preostalo skupino pohodnikov odpravite do cerkve in tam uživate ob čudovitem razgledu na Ribniško dolino. Privoščite si tudi topel napitek v planinski koči, ki pa se nahaja malo nižje od cerkvice. Ne pozabite na naglavno lučko, ki vam bo v poznih večernih urah prišla še kako prav!

Med udeleženci je zelo priljubljen tudi Božični pohod na Grmado, ki ga organizira Turistično društvo Grmada. Organiziran in voden pohod s ciljem na čudoviti razgledni točki, vas zagotovo ne bo pustil ravnodušne. Pogled na zasneženo vasico Dobrepolje in ribniško Veliko goro je preprosto pravljičen. Vrh Grmade je bil v času turških napadov, zaradi svoje strateške lege, pomembno obveščevalno mesto oziroma kresišče. Namreč tu so kurili kresove in s tem opozarjali prebivalstvo na morebitno nevarnost turških napadov. Grmada je spadala v del »ognjenega telefona«, ki je potekal od Vinice v Beli krajini do Ljubljane.

Na vrhu Grmade vas pričaka Turistični dom, kjer so postavljene mize in klopi. Tu se lahko tudi okrepčate s toplim napitkom, ki bo v hladnih dneh prišel še kako prav!

Veseli december v Ribnici

Veseli december je poimenovan tako z razlogom. To je namreč čas veselja, druženja, zabave, dobre volje in obdarovanja. Praznične okrasitve po mestih in krajih v tem času zablestijo v vsej svoji velikosti. Tudi Ribnica je v tem prazničnem času samosvoje lepa. Organizatorji s celomesečnim pestrim programom za vse generacije poskrbijo za vesela in zabavna doživetja. Ustvarjajte božične smrečice in praznične voščilnice, udeležujte se koncertov večjih in manjših glasbenih zasedb, uživajte ob drsanju s svojimi otroki, oglejte si božično-novoletni sejem v ribniškem gradu, sprehodite se po naših razstavah in pričakajte novo leto ob spremljavi žive glasbe.

Smučanje

Smučišče Izver v Sodražici , ki se nahaja slabih 10 kilometrov iz Ribnice (v smeri Ljubljana in nato smer Sodražica), je manjše smučišče, primerno za otroke, družine in začetnike, ter tudi za tiste, ki smuči vihtijo nekoliko bolj pogumno. Zgornji del proge je strm, spodnji pa položnejši. Na smučišču je na voljo ena sidrna vlečnica, ki premore vožnjo 678 oseb/uro. Na smučišču je manjša okrepčevalnica, kjer so na voljo topli in hladni napitki ter prigrizki. Smučarski klub Sodražica, ki je upravitelj in glavni odgovorni za smučarsko progo in pripadajoče objekte, ob dovoljšni količini naravnega snega, na ravnini nasproti proge uredi tudi tekaško progo. Skupna dolžina tekaških prog je 3km.
Ne smete zamuditi tudi nočne smuke, ki je med tednom na voljo med 17. in 21. uro. Ob sobotah, nedeljah in praznikih, pa smučišče obratuje od 9. do 21. ure (v nedeljo do 20. ure).

Kontaktna številka: 041 828 283