ITP ROKODELSTVO – NA POT S KROŠNJARJEM

DEŽELA ROKODELCEV

PO POTEH KROŠNJARJA URBANA

V suhorobarski deželi se začenjajo poti po krajih izjemne rokodelske dediščine. Evropski projekt povezuje Ribnico, Sodražico in Loški Potok, destinecije, ki so si po eni strani zelo podobne, po drugi pa je vsaka zase lepa in posebna.

Da bi v kraje z bogato dediščino privabili čim več obiskovalcev, smo pripravili tri samostojne poti z zanimivimi točkami obiska, katere ponazarjajo posebnost kraja, kulturo, dediščino ter naravne lepote.

V 1. fazi projekta se bo izdelal turistični spominek, zemljevid območja treh občin, pripravil se bo koncept treh poti z zanimivimi točkami obiska, izvedle se bodo tri delavnice na temo rokodelstva. Pri projektu sodelujejo Rokodelski center Ribnica kot vodilni partner, Občina Sodražica, Turistično društvo Loški Potok ter OOZ Ribnica.

Ob zaključku 1. faze bomo imeli pripravljen zemljevid , na podlagi katerega se bo do obiskovalci lahko odpravili samostojno raziskovati celotno območje ter ob tem odkrivati lepote ter zanimivosti vsakega kraja posebej. Vse tri poti lahko obiskovalec razišče peš, s kolesom ali z avtomobilom ter tako doživi vsak kraj zase ali poveže pot v eno celoto.

Obiščite gostoljubne in hudomušne domačine, mojstre rokodelce ter uživajte v novih izkušnjah in doživetjih kulturne in naravne dediščine.

Projekt je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.