Doživite Ribnico drugače

Doživite Ribnico drugače

VODEN PROGRAM PO RIBNICI Z MESTNIMI KOLESI

Odpravite se na vodeno raziskovanje Ribnice in začutite utrip srca. Prisluhnite zanimivim zgodbam naših prednikov, spoznajte tradicijo, sprehodite se po starem mestnem jedru in se zapeljite po ozkih »gasah« do gručastega zaselka Hrovača.

Tik ob vaškem trgu stoji s prefinjenostjo obnovljena domačija družine Škrabec, ki je hram kulturnega in poslovnega dogajanja. Obnovljena poslopja domačije, Kersničeva kovačnica in Boštjanova hiša vas bodo osupnila. Če se boste za trenutek predali mirnemu okolju, boste zaslišali prijeten zvok čebel, znak, da je v bližini nekaj sladkega.

Dočakali vas bodo barvitost čebelnjakov in dolgoletna tradicija družine Kojek, ki vam bo z veseljem pokazala kakšno je življenje čebel, kako se pridobiva in toči med, kaj je to matični mleček ipd. Možen je tudi ogled medene kleti ter pokušnja in nakup medenih izdelkov. Polni sladkih okusov in prijetnih doživetij se boste zapeljali po mestnih ulicah mimo zgradb, ki so poleg zanimive arhitekture tudi polne zanimivih zgodb.

Pot se bo zaključila v Rokodelskem centru, kjer se boste prepustili vodstvu izkušenega rokodelskega mojstra ter si izdelali unikaten izdelek.

Vabljeni na nepozabno doživetje!

Paket vključuje

Ogled muzejskih razstav in ribniškega gradu
Ogled farne cerkve sv. Štefana
Vožnjo s kolesom po vijugastih »gasah« in obronkih mesta
Obisk Škrabčeve domačije
Degustacijo medenih izdelkov Družinskega čebelarstva Kojek
Ogled Rokodelskega centra Ribnica
Izdelavo košarice pod vodstvom rokodelca
Izposojo mestnega kolesa
Lokalno malico

Cena

od 50 / OSEBO

Omejitve

min 4 osebe

“Izdelava košarice pod vodstvom rokodelca”

“Vožnja s kolesom po vijugastih »gasah« in obronkih mesta”

Pošlji povpraševanje
    0